Parmezán Grana Padano

 
Efekt lupa
 
  • 1 z 3

Sýr parmezánového typu z Itálie, zraje 12 až 48 měsíců

Váha prodávaného kus je 100 gramů.

60,90 Kč    
Kategorie Ostatní
 

Pochází z oblastí Veneto, Trentino, Piemonte nebo Lombardy a vyrábí se z nepasterizovaného mléka. Je často porovnáván s parmezánem Parmigiano Reggiano. Hlavní rozdíl mezi nimi spočívá ve způsobu produkce mléka a v lokalitě.

V České republice také chybně známý pod názvem ,,parmazán,,. Slovo parmezán (druh sýra) je přejato z francouzského parmesan, což znamená parmský. Název tak odkazuje k italskému městu Parma, kde se sýr vyráběl. Správně je tedy varianta parmezán či parmesan.

Kromě hladké a velmi tvrdé kůrky se vyznačuje svou vyvážeností. Sýr není příliš slaný, ale rozhodně není ani fádní. V chuti naleznete mírnou pikantnost, čerstvost a ovocné tóny s náznakem ananasu a ořechů.

Sýr Grana Padano se snoubí s červeným i bílým vínem a skvěle poslouží jako předkrm nebo jako doplněk k těstovinám i zeleninovým salátům.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.