O sýrech

Cheedees blog obsahuje nejzajímavější informace a zajímavosti ze světa sýrů! Přinášíme vám zde od nejzákladnějších informací o druzích sýrů, přes jejich třídění až po zajímavé vlastnosti či historii s nimi spojenou. Na základě těchto informací budete schopni si vybrat přesně ty správné sýry, které vaše chuťové buňky hledají!

 

JAK SE VYRÁBÍ SÝR

Jak by řekl klasik: „Za každým sýrem se skrývá louka s jinak zelenou trávou pod jiným nebem.“ Sýr se snad kromě Japonska a Číny vyrábí a konzumuje takřka na celém světě. Vyrábí se z nejrůznějších druhů mléka – v západním světě převážně z kra...

UCHOVÁVÁNÍ SÝRŮ

Největšími nepřáteli sýra jsou vysušení, extrémní horko, ale i extrémní chlad. Naopak ideálním místem pro jeho uchovávání suchý, tmavý sklep s konstantní teplotou okolo 10 – 12°C a vlhkostí kolem 90 %. Většina z nás však sklep nemá a tak jsm...

Stránka 2 z 2 - 12 položek celkem

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.