Bazalkové pesto

 
Efekt lupa
 

Bazalkové pesto je ručně a šetrně vyráběné v České republice

149 Kč    
Značka Hradecké delikatesy
Kategorie  Chutney, Pesta, Džemy 
 

bez_lepku-290x300

Bazalkové pesto je jedna z nejznámějších italských omáček, původem z oblasti Ligurie. Název je odvozen z italského slova pestare = tlouci, mlátit. Tradiční příprava klasického pesta spočívá v rozdrcení a tření bazalkových listů v mramorovém hmoždíři dřevěnou paličkou. Tradičně se používá na ochucení těstovin v kombinaci se strouhaným sýrem typu parmezán nebo k ochucení polévek, případně k masu. Taktéž je výborné i na topinky, jednohubky, bruschetty, tousty nebo jako součást zeleninových polévek.

Bazalka patří mezi nejoblíbenější bylinky středomořské kuchyně. Charakterizuje ji velmi aromatická, peprně nasládlá vůně. Pro svou výraznou chuť si získala oblibu i v naší kuchyni.

Jak pesto skladovat?

Doba trvanlivosti je 6 měsíců. Před i po otevření skladujte do teploty 8°C, uchovávejte mimo přímý sluneční svit a spotřebujte do 14 dnů. Před použitím doporučujeme promíchat do stejnorodé konzistence.

Etiketa

Bazalkové pesto s madlemi a piniemi – dochucovací pasta k přímé konzumaci.

Hmotnost 170 g.

Složení: bazalka min. 29 %, extra panenský olivový olej, slunečnicový olej, madlemi min. 12 % , pinie min. 6 % , umeocet, citronová 100% šťáva. Skladujte mimo přímé slunce do 8°C a po otevření v chladničce. Po otevření zkonzumujte do 14 dnů. Minimální trvanlivost do: uvedena na dně výrobku. Výrobek je šetrně pasterován. Vyrobeno v ČR.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.